Skimmelsvamp er hverken godt for helbredet eller boligen. Bor du i et hus eller i en lejlighed med skimmelsvamp, udsætter du dagligt dit helbred og din bolig for alvorlig skade. Skimmelsvamp der ikke bliver fjernet, breder sig hurtigt. Skimmelsvamp giver luftvejsproblemer og kan være rigtig farligt for små børn. Her kan du finde Skimmelsvamp information.

Symptomer på skimmelsvamp

Til en start vil du opleve nyse, hovedpine, rødme og irritation af huden. Det er ikke sikkert at du i første omgang tænker på at disse symptomer kan skyldes skimmelsvamp. På længere sigt, hvis problemet ikke bliver udbedret, kan der opstå mere alvorlige symptomer. Åndedrætsbesvær, næseblod, migræne, konstant træthed, åbne sår der ikke vil hele og bronkitis er nogen af de mere alvorlige symptomer på at der er skimmelsvamp i dit hjem. Bliver skimmelsvampen ikke fjernet effektivt, kan mange af disse symptomer blive til kroniske lidelser.

Identificer skimmelsvamp med en simpel test

Er du i tvivl om du har skimmelsvamp, kan du lave en simpel skimmelsvamp test. Skimmelsvamp test er en lille indikator-test som giver dig svar på kort tid. Ved en farveangivelse får du svar på om der er skimmelsvamp og om det er i alvorlig grad. Skimmelsvamp test er den hurtigste måde at få vished på.

Fjern Skimmelsvamp så snart du opdager det

Har din skimmelsvamp test påvist skimmelsvamp, eller kan du se det med det blotte øje, skal du fjerne det med det samme. Vask med eddike og lad området tørre godt. Gentag en eller to gange og hold derefter godt øje med området.

Er det et stort område, eller bliver det ved med at komme tilbage, så er der brug for professionel hjælp.

Forebyg og undgå skimmelsvamp

Skimmelsvamp lever i fugt og snavs og på kolde indelukkede steder. Der er faktisk noget du selv kan gøre for at undgå skimmelsvamp.

  • Luft ud. indelukket klima i boligen er guf for skimmelsvamp. Luft ud to eller tre gange om dagen. Fem eller ti minutter med alle vinduer åbent er fint.
  • Undgå fugt. Badeværelset er et af de slemme fugtsamlere. Sørg for at der ikke ligger vand på gulvet, eller i brusekabinen, når du har været i bad. Luft godt ud på badeværelset efter bad. Vasketøj der tørrer indendørs afgiver en hel masse fugt. Hæng dit vasketøj til tørre udendørs. Køkkenet er også en fugtsamler, brug emhætten når du laver mad og luft altid ud bagefter.
  • Snavs er heller ikke særligt godt. Sørg for at gøre grundigt rent men jævne mellemrum. Når du har vasket gulve skal du igen lufte ud, helst indtil gulvene er helt tørre.