I artiklen her kigger vi nærmere på, hvad yogaformen iyengar yoga dækker over. Vi kommer blandt andet ind på, hvem der er ophavsmand til formen, og hvad du potentielt vil få ud af at dyrke netop denne form kontinuerligt.

Der findes en række forskellige yogaformer, og en af disse er iyengar yoga.

Målet med denne type yoga er at forene krop og sind. Et mål, som langt de fleste andre yogaformer også har, så det er iyengar yogas form, der gør denne unikk.

Det er derimod, at iyengar yoga er en enestående og effektiv metode til at opnå styrke, smidighed og afspænding i et og samme træningsforløb.

Bred målgruppe

Iyengar yoga er en ganske populær yogaform, hvilket også afspejles i målgruppen, der må siges at være bred. Iyengar yoga kan nemlig praktiseres af både unge, gamle, folk i form, folk ud af form, folk med skader og så videre.

En yogaform med hjælpemidler

I iyengar yoga bruges der hjælpemidler, der gør, at udøveren får det maksimale ud af øvelserne, uanset om udøveren er smidig eller ej.

En række af de hjælpemidler, som du i iyengar yoga vil kunne støde på, er tæpper, bælter, klodser og yogapøller.

Ophavsmanden

Manden, der står bag iyengar yoga, er B.K.S. Iyengar, der i sine unge år brugte rigtig lang tid på at gennemgå en række yogastillinger med sin kone.

Ligeledes studerede Iyengar og konen Hatha Yoga og vejrtrækningsøvelserne fra de traditionelle yogaformer.

Hvad får du ud af iyengar yoga?

Hvis du dyrker iyengar yoga fast vil du udvikle din smidighed, din styrke og din udholdenhed. Ydermere vil du skabe en sund balance mellem krog og sind og generelt blive mere afslappet og afbalanceret.

Derfor vil du også opleve, at din indre ro styrkes. I takt med at du kommer i bedre form vil du også få et større fysisk overskud i hverdagene.

Hvis du døjer med ledsmerter og lignende, er det også sandsynligt, at disse vil blive mindskes, sæt du begynder til iyengar yoga.

Hvordan kommer du i gang?

Hvis ovenstående har vækket din lyst til at komme i gang med at dyrke iyengar yoga, så er det jo bare at tage tyrene ved hornene og komme i gang, og her er der flere forskellige muligheder.

Du kan via Google forsøge at undersøge, om der skulle være iyengar yogahold i nærheden af dig.

Hvis ikke, betyder det dog ikke, at du ikke kan begynde til iyengar yoga. En anden mulighed er nemlig at indkøbe det yogaudstyr, som du skal bruge for at dyrke iyengar yoga og så finde instruktioner på YouTube.

Herinde findes der nemlig en masse fantastiske yogavideoer, der på en behagelig og letforståelig måde instruerer seeren i, hvordan denne skal udføre diverse øvelser og arbejde med vejrtrækningen.

Tak til Fitnesshelp.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Fitnesshelp.dk. Et site, hvor du blandt anden kan få hjælp til at finde de bedste yogamåtter.