Du vil måske blive overrasket over at høre, at du kan være diabetiker uden at vide det. Mange mennesker får faktisk konstateret diabetes uden at have vist tegn eller symptomer på sygdommen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på advarselstegnene på diabetes og gå til lægen, hvis du tror, at du måske er i farezonen. Nogle af advarselstegnene på diabetes omfatter:

at føle sig meget tørstig hele tiden
Føler du dig tørstig hele tiden er et af de mest almindelige tidlige advarselstegn på diabetes. Når din krop ikke kan behandle glukose korrekt, begynder den at trække vand ud af cellerne, hvilket får dig til at føle dig tørstig.

at tisse oftere end normalt
Hvis du finder dig selv gå på toilettet oftere end normalt, kan det være et tegn på, at din krop forsøger at komme af med overskydende glukose.

at føle sig træt hele tiden
Hvis du altid føler dig træt, kan det skyldes, at din krop ikke får nok insulin, eller at dine celler er resistente over for insulin.

at opleve pludselig sløret syn
Når diabetes ikke er godt kontrolleret, kan det medføre ændringer i øjenlinsens form, hvilket kan føre til sløret syn. Ændringerne i synet sker ikke fra den ene dag til den anden, men gradvist over tid.

at føle sig meget træt hele tiden
Hvis du altid føler dig træt, kan det skyldes, at din krop ikke får nok insulin, eller at dine celler er resistente over for insulin.

at opleve pludseligt vægttab
Pludseligt vægttab er et andet almindeligt tidligt advarselstegn på diabetes. Når din krop ikke kan behandle glukose ordentligt, begynder den at nedbryde muskler og fedt for at få energi. Dette kan føre til

at heling af sår eller snitsår sker langsomt
Når din krop ikke kan behandle glukose korrekt, kan det også påvirke den måde, hvorpå sår heler. Hvis du har et snit eller et sår, der tager længere tid end normalt til at helbrede, kan det være et tegn på diabetes.

at opleve følelsesløshed eller prikken i hænderne eller fødder
Diabetes kan skade nerverne, hvilket kan føre til følelsesløshed eller prikken i hænder og fødder.

at få hyppige infektioner
Diabetes kan også svække immunforsvaret og gøre dig mere modtagelig for infektioner. Hvis du får infektioner oftere end normalt, kan det være et tegn på diabetes.

Hvis du har nogle af disse advarselstegn, er det vigtigt at opsøge din læge med det samme. De kan undersøge, om der er tale om diabetes med en simpel blodprøve. Har du eget blodsukkerapparat, så bør du jævnligt måle dit blodsukker med fx FreeStyle Lite Teststrimler eller Accu-Chek Aviva Teststrimler.

Tidlig diagnose og behandling af diabetes er meget vigtig, fordi det kan hjælpe med at forhindre alvorlige komplikationer som hjertesygdomme, slagtilfælde, nyresygdomme og øjenproblemer. Så forsink ikke hvis du tror, at du er i risiko for at få diabetes, skal du bestille tid hos din læge i dag.