Ondt i ryggen er sammen med hovepine en af de hyppigste årsager til sygefravær hos den danske befolkning. Faktisk er hovedpine alene ansvarlig for mere end 15 % af sygemeldinger i danmark. Problemer med smerter og gener i ryggen eller nakken er derfor et stort samfundsmæssigt problem.

Rygsmerter forekommer hos størstedelen af den danske befolkning igennem deres levetid, men de er heldigvis sjældent et udtryk for noget alvorligt. Rygsmerter er så hyppigt at mere end 50% af den danske befolkning angiver at have haft smerter og ubehag i ryggen bare inden for de seneste 14 dage

Knap en halv mio danskere ser hvert år en kiropraktor, mange af dem pga smerter i ryggen så som  hold i ryggen, nerve i klemme eller hekseskud. Men Kiropraktorerne ser også mere alvorlige tilstande så som diskusprolaps og migræner. Heldigvis kan din kiropraktor København hjælpe dig de fleste former for smerter og gener i ryg eller nakke, og hjælper dig tilbage til normal hverdag igen uden ondt i ryggen.

Smerter og gener i ryggen kan være stærkt hæmmende for den enkelte mens de pågår, og synes især at gå ud over ens livskvalitet i perioden med smerter og ubehag i ryggen. Heldigvis er de fleste episoder med ondt i ryggen af mindre alvorlig karakter og mange går væk igen af sig selv inden for en kortere perioden uden behov for behandling hos f.eks. en Kiropraktor – undertiden går dine smerter i ryggen ikke lige væk, og det kan derfor være en god ide at få undersøgt og behandlet den bagvedliggende årsag til dine rygsmerter hos din Kiropraktor i København

Ca 80% af den voksne befolkning vil opleve rygsmerter i større eller mindre grad  – en eller flere gange igennem deres liv. Mange af dem kommer sig heldigvis hurtigt af sig selv uden behov for hjælp

Nogle dog så påvirket at deres rygsmerter at det påvirker deres livskvalitet, begrænser deres arbejdsevne og derfor må sygemeldes.

Forskningen viser at sygemelding mere end 2-3 uger øger risikoen betydeligt for ikke at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt at dine rygsmerter bliver håndteret korrekt og taget hånd om – således at du hurtigt kan vende til normalt aktivitetsniveau uden smerter.

Selvom de fleste årsager til rygsmerter er nemme at løse er to forløb ikke ens, ligesom den bagvedliggende årsag til rygsmerterne kan være meget forskellig. De fleste vil dog opleve markant lindring allerede efter første behandling hos kiropraktor.

Nogle smerter i ryggen kan være vigtigt at få undersøgt hurtigere end andre – dette gælder især hvis du oplever udstråling af smerter i ben eller arme sammen med dine rygsmerter. Dette kan f.eks. være indikation på en diskusprolaps som skal håndteres korrekt og hurtigt. Det er derfor vigtigt at få undersøgt årsagen til dine smerter i ryggen hos kvalificeret fagperson så som f.eks din kiropraktor.

I modsætning til hvad mange måske tror, så er kiropraktorerne den faggruppe som ser og behandler flest rygpatienter i Danmark. De er uddannet sammen med lægerne i Odense og derfor den faggruppe som er bedst klædt på til at behandle og undersøge årsagen til lige netop dine rygsmerter – om det drejer sig om et hekseskud eller en diskusprolaps