Buddhistisk konfirmation

Hvis du føler et tilhørsforhold til buddhismen og ønsker at blive konfirmeret på dette grundlag, er Dansk Dharma Centers konfirmationstilbud måske noget for dig.

 

I buddhismen har vi en overbevisning, som vi afprøver. Du skal ikke blindt tro på læren, men afprøve den. Det er hvad den buddhistiske konfirmation handler om: at afprøve en lære på dine egne vilkår, drage dine egne erfaringer og lære deraf.

 

Vi beder dig ikke om at blive buddhistisk munk eller nonne. Du skal ikke klippes skaldet eller gå med robe eller halmsandaler. Du skal være dig selv, studere det elementære i buddhismen og ikke mindst afprøve den i dit liv. Det hjælper vi dig med.

 

Forløbet

Du skal på lige fod med dine kammerater gennemføre en konfirmationsforberedelse. Vores forløb dækker en række buddhistiske emner, som fortæller om religionen og hvordan du kan bruge den i  dit liv frem over.

 

Du skal være forberedt på at skulle deltage i 5-6 møder med en af vore undervisere, som er ordineret Dharmalærer. Til hvert møde beder vi dig forberede dig ved at læse lidt materiale, som vi efterfølgende taler om.

 

Vi vil også lære dig at meditere og dermed gøre brug af nogle buddhistiske teknikker. Målet er ikke kun at fortælle dig om dem, men give dig mulighed for at bruge dem til at bevare ro i dit liv når du allermest har brug for det.

 

Konfirmationsforberedelsen starter efter sommerferien og foregår i din fritid.

 

Hvad kræver vi af dig?

Det bliver ikke tungt eller svært at forberede dig til en buddhistisk konfirmation. Men du skal oprigtigt ønske at afprøve buddhismen gennem forberedelsen. Du skal derfor allerede være nysgerrig og have interesse i buddhismen – en buddhistisk konfirmation er ikke en non-firmation.

 

Konfirmationen

Din konfirmation bliver en smuk buddhistisk ceremoni, som afsluttes med at du tager tilflugt til buddhismen. En tilflugt er lovning på oprigtigt at afprøve buddhismen. Dansk Dharma Center giver kunne denne buddhistiske tilflugt til folk, som har sat sig ind i buddhismen – derfor gennemfører du konfirmationsforberedelsen.

 

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig for at høre mere om en buddhistisk konfirmation, er du meget velkommen til at kontakte os. Opskrivning kan først ske efter en samtale med dig og dine forældre, hvor vi giver yderligere information og er spændte på at høre om dine forventninger.

 

Skriv til info@tendai.dk eller chizen@tendai.dk hvis du er interesseret.

 

Vi ser frem til at høre fra dig!